بینی افراد هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ عملکردی با یکدیگر متفاوت اند یکی از انواع آن ، بینی استخوانی می باشد که نحوه جراحی بینی بر روی آن نیز با بینی های گوشتی متفاوت است. در این مقاله قصد داریم درباره عمل جراحی بینی استخوانی اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم.
مشخصات بینی استخوانی
بینی های استخوانی بر خلاف بینی های دیگر پوست نازکی دارند و همین امر آن ها را انعطاف پذیر تر کرده است. غضروف بینی های استخوانی محکم است و معمولا بر روی پل بینی قوز و برآمدگی وجود دارد. این مشخصات به گونه ای هستند که افراد حتی با چشم ظاهری نیز می توانند آن ها را مشاهده کرده و از دیگر بینی ها شناسایی کنند.افرادی که با بینی های استخوانی برای انجام جراحی زیبایی مراجعه می کنند عموماً اهدافی چون برطرف کردن قوز بینی دارند. به دلیل ویژگی هایی که بینی استخوانی در مقایسه با دیگر بینی ها دارد انجام عمل جراحی بینی استخوانی آسان تر است و نتیجه آن ایده آل تر از دیگر بینی ها می باشد.
تعیین بهترین زمان برای انجام عمل جراحی بینی استخوانی
فاکتورهایی که بهترین زمان برای انجام این عمل جراحی زیبایی را تعیین می نمایند عبارتنداز:
- رسیدن به بلوغ فیزیکی:
جراحی باید بعد از تکمیل رشد بینی انجام شود. توجه داشته باشید که شاید بینی به رشد کامل خود رسیده باشد ولی رشد مولفه های آن، هنوز ادامه خواهد داشت.
- رسیدن به بلوغ روان شناختی:
برخی افراد تصمیم های عجولانه ای را اتخاذ کرده و بلافاصله پشیمان می شوند. چنین افرادی باید بعد از رسیدن به درجه خاصی از اعتماد به نفس و استقلال در عقیده و نظر، در خصوص رفتن نزد جراح بینی برای انجام جراحی، تصمیم گیری کنند.
دلایل فرم دادن به یک بینی استخوانی:
افرادی که دارای بینی قوز دار هستند، از این موضوع بنا به دلایل مربوط به زیبایی در مقایسه با افرادی که دارای بینی گوشتی هستند، بیشتر رنج می برند. مشکل بینی قوز دار، عمدتاً به دلایل ژنتیکی و موضوعات وراثتی و نیز رشد بیش از حد استخوان و غضروف بینی می باشد. تاثیرات شدید و آسیب ها در سنین جوانی نیز می تواند باعث رشد بیش از حد استخوان بینی شود که این امر به ایجاد یک نمای قوزی شکل منجر می گردد. برآمدگی بینی در بینی های استخوانی باعث بهم ریختن تقارن صورت می شود که از نیم رخ، بیشتر نمود می کند. همچنین این برآمدگی می تواند هارمونی مولفه های صورت را کاهش داده و به همین دلیل انجام جراحی را به امری الزامی تبدیل می نماید. بینی های گوشتی یا بزرگ، بینی هایی هستند که درگیر چالش های مربوط به پوست می باشند و بینی های استخوانی به آن دسته از بینی هایی اطلاق می شود که مشکلات مربوط به استخوان یا غضروف، در آن ها بیشتر است.
عمل جراحی بینی استخوانی
در این عمل، بخش هایی از استخوان ها و غضروف برداشته می شود و ابعاد سوراخ بینی، متناسب با دیگر مولفه های صورت تنظیم می شود. جراح، قوز و برآمدگی های بینی را با ابزار ویژه استفاده شده برای شکستن و تراش دادن استخوان بر می دارد. مهارت و تجربه، در انجام این کار حساس الزامی می باشد.
قبل از عمل جراحی بینی استخوانی
- ابتدا برای انجام جراحی زیبایی بینی خوب فکر کنید.
- درباره این عمل تحقیق کنید و اطلاعاتی در این زمینه به دست آورید.
- هدف خود را از انجام این جراحی زیبایی مشخص کنید.
- در انتخاب جراح بینی دقت کنید.
- درباره هدف خود با جراح بینی صحبت کنید.
- از جراح بینی برای انجام جراحی زیبایی مشورت بگیرید.
پس از عمل جراحی بینی استخوانی
پس از انجام جراحی نکات و مراقبت هایی وجود دارد که برای رسیدن به نتیجه ایده آل باید آن ها را رعایت کنید. این نکات نیز همانند انتخاب صحیح جراح بینی در نتیجه جراحی تاثیر گذار است.
- استفاده از غذاهای نرم و آبکی زیرا فشاری به بینی وارد نمی کند.
- مصرف مواد مغذی و حاوی ویتامین
- استفاده از چسب بینی
- عدم انجام فعالیت های ورزشی و رقص حداقل تا 2 ماه
- خوابیدن به پشت و عدم خوابیدن به شکم و پهلو
- عدم استفاده از عینک به مدت 2 الی 6 ماه
- استفاده از آب و آب میوه های تازه به میزان فراوان
چسب زدن پس از عمل جراحی بینی استخوانی
یکی از مهم ترین مواردی که افراد باید بعد از جراحی انجام دهند چسب زدن بینی می باشد. مدت زمان انجام آن آن معمولا 4 هفته می باشد. در دوره نقاهت بعد از باز شدن اسپلینت بینی می توانید یک یا دو بار در هفته به مطب پزشک مراجعه کنید تا خود دکتر شخصا بر روی بینی شما چسب بزند تا نحوه صحیح چسب زدن را یاد بگیرید و ایراداتتان رفع شود.
بهترین مدل عمل جراحی بینی استخوانی
دماغ های استخوانی یا عقابی را می توان به سه مدل طبیعی ، فانتزی و نیمه فانتزی عمل نمود. اما نمی توان به صراحت و به طور قطع گفت کدام یک از فرم های گفته شده بهترین مدل برای انجام جراحی می باشند چرا که زیبایی هر کدام از مدل های ذکر شده به عوامل مختلفی مانند فرم صورت ، سلیقه و غیره بستگی دارد و نباید با انجام آن آسیبی به عملکرد طبیعی بینی وارد شود. از همین رو پزشک باید به علم زیباشناسی و آناتومی صورت اشراف کامل داشته باشد تا بتوانند با در نظر گرفتن فرم چهره و نوع بینی بهترین فرم را ایجاد نماید. به همین خاطر توصیه می شود هیچ گاه در انتخاب فرم بینی پافشاری نکنید و انتخاب آن را بر عهده جراح بینی بگذارید و به او اعتماد کنید.
میزان موفقیت آمیز بودن عمل جراحی بینی استخوانی
همانطور که اشاره شد انجام عمل بینی بر روی دماغ های استخوانی به دلیل داشتن ساختاری محکم و مقاوم ، معمولا نتایج ایده آل تر و جذاب تری را نسبت به بینی های گوشتی خواهند داشت. البته باید به این نکته توجه داشت که بینی های که متشکل از استخوان و غضروف هستند موجب سخت و دشوار شدن مراحل جراحی خواهند شد. اما به طور کل می توانیم بگویم انجام عمل زیبایی بر روی بینی های استخوانی آسان تر و احتمال موفقیت آمیز بودن آن بیشتر از بینی های گوشتی خواهد بود.
هزینه عمل جراحی بینی استخوانی
همانطور که در بالا گفتیم بینی هر فردی با دیگری متفاوت است، این امر به گونه ای می باشد که حتی میزان استخوانی و گوشتی بودن بینی افراد نیز با یکدیگر تفاوت دارد. همین امر موجب می شود که هزینه آن در هر فردی متمایز با دیگری باشد. پس از انجام بررسی های لازم توسط جراح بینی این هزینه مشخص و به اطلاع بیمار رسانده می شود.