رینوپلاستی چیست ؟ داشتن چهره ای زیبا یکی از نعمت های خدادادی بسیار مهم است ولی تمام افراد با چهره ای زیبا متولد نمی شود و عدم تناسب اجزای چهره باعث می شود تا از زیبایی صورت کاسته شود. یکی از اجزای صورت که در زیبایی چهره نقش بسیار مهمی دارد ، بینی است. بینی در مرکز چهره واقع شده است و همین امر باعث می شود تا به نسبت اجزای دیگر ، تاثیر بیشتری بر زیبایی چهره داشته باشد. رینوپلاستی ، جراحی بینی است که در راستای زیبایی انجام می پذیرد و طی آن ، اختلالات موجود در بینی به طور کامل برطرف می شود.
اهداف رینوپلاستی
رینو به معنای بینی و پلاستی به معنای اصلاح یا زیبایی می باشد ، در نتیجه رینوپلاستی یعنی اصلاح اختلالات بینی . رینوپلاستی تنها منجربه اصلاح اختلالات ظاهری نمی شود و اختلالات عملکردی بینی را نیز بهبود می بخشد .
به طور کلی هدف از جراحی بینی یا رینوپلاستی برطرف کردن مشکلات ذیل است:
- قوز بینی
- کج بودن بینی
- پولیپ بینی
- انحراف بینی
- بزرگ بودن پره های بینی
- پهن بودن بینی
- دراز بودن بینی و دیگر اختلالاتی که مرتبط با فرم و عملکرد بینی می باشد.
انواع رینوپلاستی
رینوپلاستی بینی گوشتی : ساختار دماغ های گوشتی متشکل است از بافت های غضروفی ضعیف که با پوستی ضخیم پوشانده شده اند. رینوپلاستی این دسته از بینی ها به دلیل نوع بافت های تشکیل دهنده آن ها ، کمی چالش برانگیز است. معمولاً طی پروسه جراحی بینی گوشتی برای تقویت ساختار از بافت های پیوندی استفاده می شود.
رینوپلاستی بینی استخوانی : برخلاف دماغ های گوشتی ، بینی های استخوانی بافت های محکمی داشته که پوست نازکی بر روی آن ها قرار گرفته است. از جمله ایرادات این دسته از بینی ها ، قوز و ناهنجاری های پل بینی است که طی رینوپلاستی برطرف می شوند.
رینوپلاستی ترمیمی
رینوپلاستی ترمیمی که با نام جراحی ثانویه بینی نیز شناخته می شود معمولاً زمانی صورت می پذیرد که فرد یک بار تحت عمل بینی قرار گرفته اما نتیجه دلخواه خود را کسب نکرده است. امکان دارد طی جراحی بینی اولیه به دلایل مختلفی تمام ایرادات وارد بر دماغ ، چه به لحاظ ظاهری چه عملکردی ، برطرف نشوند یا اینکه فرد تصادف کند و بینی او دچار ضربه شدید شود. در این شرایط رینوپلاستی ترمیمی عملی است که معایب دماغ را مجدداً اصلاح می کند.
اقدامات قبل و بعد از رینوپلاستی
- رینوپلاستی یا جراحی بینی ، نوعی جراحی تهاجمی است که در اتاق عمل و تحت نظر متخصص بیهوشی و جراح بینی انجام می شود.
- برای اینکه در طی بیهوشی بیمار ، مشکلی به وجود نیاید ، بیمار باید از مصرف سیگار یا خانیات ، مشروبات الکلی و قرص های رقیق کننده خون خودداری کنند.
- همچنین مصرف قرص آکوتان باید حداقل 6 ماه قبل از جراحی بینی قطع شود.
- در طی جلسه ای که با جراح بینی خواهید داشت ، تمام نکات و اقدامات موردنیاز قبل از رینوپلاستی به طور کامل توضیح داده می شود تا هیچ گونه اختلالی به وجود نیاید.
- همچنین بعد از جراحی بینی با جراح بینی در ارتباط خواهید بود و در طی فواصل زمانی مشخصی برای بررسی بینی به مطب شان مراجعه خواهید کرد و می توانید تمام نکات مراقبتی را سوال کنید.
- دوران نقاهت جراحی بینی در افراد متفاوت است زیرا نوع بینی در میزان تورم بینی تاثیرگذار است ولی به طور کلی در دو ماه اول ، بیمار مجاز به انجام فعالیت های ورزشی و رفتن به استخر نمی باشد.
- همچنین حداکثر تا دو هفته باید از غذاهایی نرم استفاده کند و مصرف ویتامین ها و مواد مغذی را در طی دوران نقاهت افزایش دهد.
مباحث مرتبط با رینوپلاستی بسیار گسترده هستند و در این مقاله تنها بخشی از جراحی بینی را شرح داده ایم تا پاسخ سوال رینوپلاستی چیست از سوی متقاضیان را داده باشیم و برای مطلع شدن از نکات دقیق، بهتر است با جراح بینی خوب و ایده آل مشورت کنید.
تکنیک های رینوپلاستی
رینوپلاستی باز: طی این متد از رینوپلاستی برش جراحی در ناحیه کلوملا بینی ایجاد می شود. این نوع برش به جراح اجازه می دهد تا پوست و بافت ها را از روی ساختار درونی دماغ بلند کرده و دسترسی کاملی برای او فراهم می سازد. بدین نحو جراح دید بازتری بر ساختمان بینی داشته و می تواند تغییرات را با دقت بسیار بالا اعمال نماید. افرادی که دماغ هایشان ایرادات زیادی دارند ، عموماً تحت تکنیک باز جراحی می شوند.
رینوپلاستی بسته : در این روش ، برخلاف رینوپلاستی باز ، برش ها به طور جداگانه در هر یک از سوراخ های بینی ایجاد می شوند. سپس جراح از طریق هر یک از برش ها ، اصلاحات را انجام می دهد. با توجه به نحوه برش در تکنیک بسته ، جراح تسلط کاملی بر روی ساختار درون دماغ پیدا نمی کند؛ بنابراین تغییرات نیز در دامنه محدودی انجام می پذیرند.
انواع بیهوشی در رینوپلاستی
برای انجام رینوپلاستی ، با توجه به میزان دشواری عمل ، سطح سلامت عمومی فرد و به طور کلی صلاحدید پزشک نوع بیهوشی انتخاب می گردد.
بیهوشی عمومی : در این نوع از بیهوشی فرد با تزریق یا استنشاق دارو ، هوشیاری خود را به طور کامل از دست داده و در طول عمل به خواب فرو می رود. بدین صورت در حین رینوپلاستی نه چیزی را می بیند و نه دردی را حساس می کند.
بی حسی موضعی : در این روند ، همانطور که از نامش پیداست ، داروی بی حسی تنها بر ناحیه هدف که بینی می باشد ، اعمال می گردد. بدین صورت فرد در طول پروسه بیدار بوده اما هیچگونه دردی را احساس نخواهد کرد. گاهی اوقات برای آرامش بیشتر فرد و کاهش استرس او ، جراح آرامبخش درون وریدی نیز تزریق می کند.