دوره نقاهت جراحی بینی به زمانی گفته می شود که پس از سپری شدن آن فرد قادر است بدون هبچگونه مشکلی به فعالیت های روزانه ی خود بپردازد .دوره نقاهت عمل جراحی بینی مانند تمام جراحی های دیگر به رعایت برخی نکات نیازمند است .
معمولا دوره نقاهت هر درمانی به عوارض و عواقب آن عمل بستگی دارد . به هرمیزان که عوارض عمل جراحی بینی کمتر باشد دوره نقاهت جراحی بینی نیز کوتاه تر خواهد شد و فرد نیز سریع تر سلامتی خود را باز می یابد .
بعد از جراحی بینی
به طور معمول پس از جراحی بینی تورم و کبودی در فرد ایجاد می شود و اتل و گچ گرفتگی بر روی بینی قرار می گیرد لذا نیاز است در این مدت فرد از انجام برخی کار ها اجتناب کند و مراقبت های لازم را مورد توجه قرار دهد .
معمولا متخصصین از افرادی که جراحی بینی انجام می دهند در خواست می کنند به مدت یک هفته از محل کار یا محل تحصیل خود مرخصی بگیرند و در منزل استراحت کنند .
در روز بعد از جراحی بینی بیمار می تواند به منزل بازگردد و در صورت عدم وجود مشکلات تنفسی می تواند به انجام فعالیت های سبک بپردازد .
پس از یک هفته معمولا اسپلینت ( گچ بینی ) توسط جراح بینی از روی بینی برداشته می شود .
ممکن است پس از برداشته شدن اسپلینت نیز هنوز مختصری کبودی و تورم وجود داشته باشد که مهم نیست و پس از چند روز بر طرف می شود .
پس از یک هفته تنها بر روی بینی چسب می زنند که معمولا تا دو ماه توصیه می شود البته به تجویز پزشک بستگی دارد .
طی این مدت زمان فرد باید از انجام فعالیت های سنگین خودداری کند و همچنین از انجام ورزش هایی همچون شنا بپرهیزد .
در ضمن باید مراقب باشید پس از این مدت نیز ضربه ای به بینی وارد نشود زیرا ممکن است حالت بینی را تغییر دهد و برای فرد مشکل ساز شود .
زمان بندی دوره نقاهت جراحی بینی
بر اساس میزان تغییرات اعمال شده ، دشواری پروسه جراحی بینی و خواسته های منحصر به هر شخص ، زمان بندی دوره نقاهت برای افراد مختلف ، تا حدودی متفاوت است. اما به طور کلی تمامی آن ها در یک محدوده زمانی یک سری موارد را تجربه می کنند؛ حال برخی از آن ها زودتر و برخی دیگر دیرتر.
به طور میانگین ، ریکاوری کامل از رینوپلاستی یک سال زمان می برد. در این مدت می بایست تمام مراقبت های لازم را به عمل آورید تا با گذشت یک سال ، نتیجه ای که خواهان ان هستید ، برایتان رقم خورد. به جهت آن که راحت تر متوجه این مسئله شوید در ادامه ، زمان بندی هفتگی دوره نقاهت عمل بینی برای شما شرح داده شده است:
هفته اول بعد از عمل بینی
در بازه یک هفته پس از رینوپلاستی ، جراح روند بهبودی بینی در این مدت را ارزیابی کرده و به احتمال بسیار زیاد اسپلینت های قرار گرفته بر روی دماغ را بر می دارد. مورد دیگری که در این مدت مشخص است ، وجود کبودی اطراف چشم می باشد. مشخصاً ورم ناشی از جراحی بینی نیز همچنان ادامه دارد. در اولین هفته دوره ریکاوری تا حدودی می توانید به انجام امور روزانه خود بپردازید اما باید احتیاط کنید که در حین انجام کار و فعالیت ها به خود فشار زیادی وارد نکرده و تحرک محدودی داشته باشید.
هفته دوم دوره نقاهت جراحی بینی
در این هفته قسمت زیادی از کبودی ها و ورم دماغ برطرف شده است. اما همچنان باید چسب بینی مورد استفاده قرار گیرد و از انجام فعالیت های سنگین اجتناب شود.
هفته سوم الی چهارم پس ار رینوپلاستی
پس از یک ماه ، بدن و بینی تا حدی بهبود یافته اند که به فرد این اجازه را می دهند انجام فعالیت ها و تمرینات هوازی خود را مجدداً آغاز نمایند.
شش هفته بعد از جراحی بینی
با گذشت یک ماه و نیم از عمل ، تقریباً استخوان بینی پایداری نسبی را بدست آورده است. به همین خاطر می توانید تمرینات کششی و استقامتی را وارد برنامه وزشی خود کنید. با این حال باز هم توصیه می شود پیش از پرداختن به این اعمال با جراح بینی خود به مشورت بپردازید.
گذشت 3 الی 6 ماه از عمل بینی
با سپری شدن نهایتاً 6 ماه ، بی حسی و سایر اثرات جانبی مربوط به پوست بینی و نواحی اطراف آن به طور کامل برطرف می گردد.
یک سال پس از جراحی بینی
در این مقطع زمانی ، دوره نقاهت تکمیل شده و هیچگونه کبودی ، درد ورم و التهابی احساس نمی شود و فرم و ظاهر نهایی بینی به طور کامل مشخص شده است.
اگر می خواهید دوره نقاهت را با سهولت بیشتری سپری نمایید بهتر است رعایت نکات زیر را پشت گوش نیندازید:
- دنبال کردن دستورات و توصیه های ارائه شده از سوی پزشک
- توجه به بروز اثرات جانبی و شدت نمود آن ها
- بالا نگه داشتن سر در طول خواب و استراحت
- قرار دادن کمپرس یخ
- مصرف غذای سالم و مقوی
مراقبت های بعد از جراحی بینی
تغذیه ، ورزش ، رابطه جنسی ، خندیدن و خمیازه کشیدن از رایج ترین سوالاتی هستند که متقاضیان خواستار پاسخ آن ها هستند.
در دوره نقاهت بینی نیاز به مراقبت دارند تا هرچه سریع تر ترمیم شود و انجام برخی نکات می توانید از آسیب دیدن بینی جلوگیری کند یا انجام برخی اقدامات نیز می تواند نتیجه رینوپلاستی را تحت تاثیر قرار دهد.
خندیدن ، عطسه کردن ، صحبت کردن ، خمیازه کشیدن و گریه کردن ، عضلات صورت را درگیر میکنند به همین دلیل فردی که جراحی بینی انجام داده است باید کمترین استفاده را از عضلات صورت داشته باشد به همین دلیل خنده ، گریه ، صحبت و عطسه کردن باید کنترل شود.
روابط جنسی و ورزش بعد از جراحی بینی نیز منجربه افزایش ضربان قلب می شوند و امر می تواند تاثیر منفی در نتیجه حاصل از عمل زیبایی بینی داشته باشد به همین دلیل انجام هرگونه فعالیت که منجربه افزایش هیجان و ضربان قلب شود تا 1 الی 2 ماه ممنوع است.
نکات مراقبتی در افراد متفاوت می باشد و افرادی که بینی گوشتی دارند برای رفع تورم بینی باید صبور تر باشد به همین دلیل بهتر است با جراح بینی تان صحبت کنید تا از نکات مراقبتی مختص به خود مطلع شوید.